Характеристики и качества на жените според зодията

Астро профили жени


 Слънце в знак Овен 

Овенът е първият знак на зодиака. В резултат на това родените под знака на Овена често биват наричани децата на зодиака. Жената Овен иска нещата да станат по нейния начин и се стреми да получи резултат веднага. Предпочита действието вместо анализа, постъпва импулсивно, и това понякога води до грешки. Чувствата й са силни и контрастни – лесно се доверява и привързва, но ако я разочаровате рискувате да изпитате нейния гняв. Цени свободата си и не обича да се намира под нечия опека или контрол. Тя е откровена, искрена и най-често това, което й е на душата, това й е и на езика. Не умее да се преструва, честна е в отношенията и изисква същото от мъжете . Въпреки привидната липса на изтънченост, тя е сърдечна, чувствителна и изразява чувствата си по открит и безхитростен начин Дава много във връзките, но и изисква много за себе си.

Положителни и отрицателни качества на знак Овен

Положителни – независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевеност, благородство, ентусиазъм, активност.
Отрицателни : нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.


 Слънце в знак Телец 

Телецът е земен знак. Няма съмнение, че жената Телец е родена под най-упорития знак на зодиака. Веднъж като си навие нещо на пръста, мърдане няма. Никоя сила на света не може да я отмести от намерението й. Именно затова успява да доведе до успешен край всичко, с което се захване. В отношенията с хората е добродушна и отстъпчива, но има една граница, която ако бъде премината може да стане лоша. Когато види някой да се държи по начин, смятан от нея за неприемлив, ще се опита да коригира неговото поведение. Тя смята, че винаги е права и не успява да види нещата от чужда гледна точка. По отношение на материалните въпроси е практична и трудно доверява парите си на случайни хора. В любовния си живот Телците силно наблягат на физическия аспект на връзката. Докосването и прегръщането е много важно за жената Телец. Най-вероятно ще иска през цялото време да е близо до вас и много повече ще държи на физическата и сексуалната съвместимост, отколкото на интелектуалната. Важно е обаче нейния партньор да споделя вкусовете и ценностите, които тя изповядва, иначе неминуемо ще възникнат проблеми. В любовта може да бъде олицетворение на идеалната партньорка, но очаква от половинката си пълно отдаване и преданост. Обича да бъде глезена и да е заобиколена от красота и лукс.

Положителни и отрицателни качества на знак Телец

Положителни: жизненост, спокойствие, настойчивост, търпение, услужливост, лоялност, методичност, артистичност, музикалност.

Отрицателни: инат, мудност, твърдоглавост, недоверчивост, злопаметност, ревнивост, равнодушност, снизходителност към собствените слабости, сладострастие.

 Слънце в знак Близнаци 

За жената родена под въздушния знак на Близнаци разнообразието е изключително важно. Отегчава се бързо и постоянно търси нови и нови предизвикателства. Захване ли се с нещо, трудно успява да го докара докрай и не в това е нейната сила. Призванието на Близнаците е по-скоро да бъдат посредници между хората, носители на новото, на развитието, на промяната. Обича да разговаря по всякакви въпроси, прескача от тема на тема, мисълта й често изпреварва тази на събеседника. Интернет за нея е манна небесна, защото й дава възможност да води разговор с няколко души едновременно, докато си върши работата. Любовният й живот преминава в непрестанно търсене на подходящия мъж. Има нужда от партньор, който да умее да се въплъщава в различни роли, да я изслушва и разбира, да уважава личното й пространство и свобода. Не бърза да се обвързва. За това има две причини: първо, смята, че обвързването ще ограничи свободата й на действие, и второ, притеснява се, че ако се отдаде само на една връзка, може да е направил грешния избор, а „идеалния” да я чака “някъде там”.

Положителни и отрицателни качества на знак Близнаци

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

 Слънце в знак Рак 

Ракът е воден знак и това означава, че родените под него са доста емоционални личности. Действат по-скоро под влияние на чувствата си, отколкото на логиката. Ако гласуват доверието си на някого, обикновено той им става приятел за цял живот. В отношенията с хората обикновено са плахи, но когато се почувстват сред приятели, лесно се отпускат. Притежават и ярко изразено чувство за хумор и се стремят дори и в трудни моменти да намерят нещо забавно и да развеселят обкръжението си. Жената Рак може да бъде отличен слушател и наистина вниква в чувствата и проблемите на човека срещу нея. Това й качество я прави търсен събеседник и изповедник. Макар да обича флиртовете, тя се стреми към брак, търси човека, с когото да прекара остатъка от живота си. Знае добре какво иска – стабилна връзка, сигурност и дом. Затова очаква и много от партньора си. Ще иска от него да е на разположение по всяко време, а когато го няма или закъснее от работа, въображението й започва да строи сценарии, един от друг по-невероятни.

Положителни и отрицателни качества на знак Рак

Положителни: интуитивност, любезност, емоционалност, чувствителност, много добра памет, живо въображение, чувство за хумор, любов към родината.

Отрицателни: раздразнителност, нерешителност, апатичност, злопаметност, потайност, свръхчувствителност, егоцентризъм, мрачно настроение.

 Слънце в знак Лъв 

Лъвът е царят на зодиака. Жената от тази зодия несъмнено вярва, че е родена да царува, че е нещо повече от обкръжението си и затова очаква изобилие от похвали и внимание от страна на околните. Великодушна, щедра, излъчва достолепие и царственост, които я правят лесно забележима във всяка обстановка. Има толкова много качества и таланти , така че й е позволен и някой друг недостатък или слабост. Радва се на успех сред представителите на противоположния пол. Няма съмнение, че по отношение на любовните връзки е крайно романтична. Иска да бъд е обичана безрезервно и оценявана високо и бие направила всичко по силите си, за да спечел и благоразположението на любимия човек. Способна е на всякакви жестове , за да накара партньора си да се почувства избранник на съдбата. Никой проблем или разход не й се струва прекалено голям, когато става дума за мъжа на мечтите й.

Положителни и отрицателни качества на знак Лъв

Положителни: независимост, смелост, оптимизъм, великодушие, авторитетност, увереност, щедрост, жизненост.

Отрицателни: самовлюбеност, горделивост, надменност, суетеност, прахосник, арогантност, безразличие, тщеславие.


 Слънце в знак Дева 

Девата е земен знак. Вероятно затова родените под него имат славата на организирани хора с практичен усет към детайлите. Независимо, че минават за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнат по съвсем незначителен повод, за някоя дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Жената Дева иска всичко да е идеално и този стремеж често й носи много проблеми в любовните взаимоотношения. На нейния партньор никак не му е лесно. Тя забелязва всеки пропуск, или грешка или недостатък. Като изключим това, жената Дева се стреми да бъде честна, лоялна, внимава да не дава поводи за ревност и очаква емоционална топлота и преданост. Освен към другите, тя е критична и към себе си. Безпогрешно си дава сметка за собствените недостатъци, въпреки че й е трудно да си ги признае открито. Не обича да рискува, с постоянство и търпение напредва в живота, и печели любовни победи.

Положителни и отрицателни качества на знак Дева

Положителни: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност

Отрицателни: придирчивост, тревожност, притеснителност, догматичност, нервност, предвзетост, свръхвзискателност, критичност.

 Слънце в знак Везни 

Символът на Везната показва значението за родените под него на баланса и справедливостта в отношенията с хората. Типичното поведение на Везните в малко позната обстановка или компания е да се стремят да се нагодят, да се харесат, затова полагат голямо старание да спазват писаните и неписаните правила в общуването, говорят неща, които хората искат да чуят. Независимо от това, когато се окажат в центъра на някакъв спор, не отстъпват лесно от позицията си. Жената Везни умее да води интересни разговори и да намира подходящите думи, да прави изискани комплименти. Усмихната, чаровна и с ведър нрав, тя е желан гост във всяка компания. Добрите й отношения с мъжете се дължат най-вече на способността й да гледа на живота през техните очи. Готова е да раздаде изцяло за мъжът, когото обича. За нея е най-важно винаги да е влюбена и да се чувства обичана.

Положителни и отрицателни качества на знак Везни

Положителни: безпристрастност, наблюдателност, справедливост, дружелюбност, изисканост, артистичност, общителност, честност.

Отрицателни: нерешителност, плашливост, колебливост, прекалена предпазливост, несериозност, лекомисленост.

 Слънце в знак Скорпион 

Скорпионът има славата най-магнетичния, най-сексуалния, но и същевременно будещ страхопочитание зодиакален знак. С пълно право твърдят за Скорпиони, че са странни, особняци. Много малко хора ги разбират, донякъде защото те пазят доста тайни и допускат малцина близо до сърцето си. Трябва да знаете, че по-верни приятели от Скорпионите няма, биха рискували дори живота си, за да помогнат на хората от приятелския им кръг. Но ако някой ги предаде, те го зачеркват завинаги и той просто престава да съществува за тях. Жената Скорпион обича да пази чувствата за себе си и рядко дава да се разбере за какво точно мисли. Не може да понася глупаците и повърхностните хора и разговори. Около нея винаги има някаква загадка, някаква тайнственост. Рядко дава воля на гнева си, но когато това се случи… В отношенията с мъжете предпочита да изгражда трайни любовни връзки, лекомислените флиртове не са по вкуса й. Връзката с жена Скорпион обаче може да бъде доста трудна, защото изискванията й към мъжете са много високи.

Положителни и отрицателни качества на знак Скорпион

Положителни: проницателност, самокритичност, магнетиченост, чувственост, невъзмутимост, любознателност, загриженост, отдаденост

Отрицателни: безпощадност, ревнивост, властност, подозрителност, саркастичност, отмъстителност, нетолерантност, прикритост.

 Слънце в знак Стрелец 

Стрелецът е огнен знак, при това и подвижен, затова никак не е чудно, че родените под него непрестанно са в движение и не ги свърта, ако трябва прекалено дълго да стоят на едно място. Активността, динамиката, действието наистина са от голямо значение за тях. Обичат да са в обкръжение, което е хем вълнуващо, хем интересно, хем забавно. Те са идеалните хора за организирането на купони, защото знаят как да създадат необходимата атмосфера. Жената Стрелец вероятно е една от най-откровените в целия зодиак. Обича да казва каквото мисли и не понася хора, които говорят със заобикалки. Обаче е с ранима душа и се нуждае от подкрепа, насърчение и внимание. В любовните връзки търси мъж, с който да споделя хубавите мигове от живота, да я подкрепя, но без да я задушава със загрижеността или ревността си. Не би допуснала някой да я направлява или ограничава и поради тази причина не бърза да се обвързва с брак. В сърдечните отношения не се учи от миналия си опит и може да повтори една и съща грешка няколко пъти с непоколебимата увереност, че “този път ще е различно”. Хубавото все пак е, че дори и да се разочарова, не страда дълго, а продължава с оптимизъм напред.

Положителни и отрицателни качества на знак Стрелец

Положителни: искреност, откритост, честност, непредубеденост, добродушие, ентусиазъм, безгрижност, ведрост, щедрост, веселие

Отрицателни: вироглавост, непохватност, нетактичност, отстъпчивост, несръчност, склонност към поучаване и морализиране.

 Слънце в знак Козирог 

Козирогът е земен знак и може би за това родените под него имат славата на материалистични и практични хора. И настина, парите и доброто общественото положение са от голямо значение за тях. Без да бързат и без да вдигат много шум около себе си, в крайна сметка стигат там, закъдето са се запътили. Знаят истинската цена на всяко нещо и не се впускат в безсмислени начинания. Жената Козирог не обича преструвките и иска бързо да стигне до същността на нещата, има изчистен и делови стил на общуване, не си губи времето с празни приказки. Държи на доброто възпитание, стреми се да направи приятно впечатление на хората, с които общува и в повечето случаи успява. Трудно й е да изразява открито чувствата си. Но е верен партньор и по принцип отдава любовта си само на един мъж. Не обича изненадите и това я кара да контролира настоящето и да планира прекалено много бъдещето. Може да й се има пълно доверие, веднъж щом даде дума.

Положителни и отрицателни качества на знак Козирог

Положителни: самостоятелност, дисциплинирност, решителност, устойчивост, практичност, честолюбие, лоялност, целеустременост, задълбоченост

Отрицателни: безкомпромисност, консервативност, мнителност, безжалостност, липса на гъвкавост, материализъм, студенина.


 Слънце в знак Водолей 

Водолеят е един от малкото зодиакални знаци, чието изображение е човешка фигура. Това прави родените под тази зодия носители на много от най-добрите човешки качества. Имат собствен поглед върху света, оригинални идеи и мироглед, трудностите не ги притесняват. Доста разсеяни са, често забравят или губят ключове, документи, не помнят добре имена, дати. Но имат страхотно асоциативно мислене, което им помага да намират изход от всякакви ситуации, да решават заплетени ребуси и да правят открития в различни области на живота. Жената Водолей не може да бъде повлияна от мнението на близки, роднини или приятели. По принцип не се стреми да получи внимание и признание, затова не се съобразява много с общественото мнение, прави всичко по нейния си начин. Но когато постигне нещо, държи то да бъде оценено по достойнство. Успява винаги да запази известна дистанция в отношенията с хората и това й оставя широко лично пространство. Това може да е проблем обаче в интимните отношения, където двамата партньори трябва да се слеят в едно не само физически, но и емоционално и духовно. Можете да я впечатлите с оригиналност, с освободено от предразсъдъци поведение.

Положителни и отрицателни качества на знак Водолей

Положителни: независимост, оригиналност, прогресивност, добър приятел, човечност, идеализъм, интелигентност.

Отрицателни: невъздържност, ексцентричност, индивидуализъм, непрактичност, хаотичност, разсеяност

 Слънце в знак Риби 

Риби е последния знак от зодиакалният кръг и може би това е причината родените под него да съчетават в себе си черти от почти всички зодии. Рибите са много емоционални, чувстват нещата в дълбините на душата си. Обикновено когато се стигне до вземане на решения, емоциите надделяват над рационалните разсъждения. Случва се понякога да улавят дори чужди емоционални състояния. Могат да пожертват време, пари и усилия, за да помогнат на някой изпаднал в беда, без значение дали го познават добре или не. Жената Риби не обича да стои дълго на едно място, нуждае се от време навреме от промени в средата или обкръжението. Незнайно как има способността да се озовава на подходящото място в точното време. Много добре се адаптира към окръжаващата среда, защото не се набива на очи и не предизвиква хорското недоволство или агресия. Симпатична и приветлива е, добра по душа. В стремежа си да е мила, поема твърде много ангажименти, а в крайна сметка успява да изпълни малка част от тях. Има добра интуиция и често ще отгатва за какво си мислите.

Положителни и отрицателни качества на знак Риби

Положителни: милосърдие, пожертвователност, силна интуиция, състрадателност, емоционалност, безкористност, артистичност, впечатлителност, смирение.

Отрицателни: стеснителност, меланхоличност, отвлеченост, тревожност, затвореност, прекалено мълчание, изолираност, бягство от действителността

Може да харесате още...