Диетите при различните зодии

Организъм, подлаган на строги диети, си отмъщава обикновено…

В момента на прекратяване на диетата по някаква причина, организмът започва да трупа резерви….

Зодиакът предлага разумни диети, които ще ни спестят оправданията за излишните килограми със заетост, генетична обремененост и др.

Огнените знаци / Овен, Лъв, Стрелец/ е правилно да се придържат към лека закуска и вечеря и нормален обяд. Подходящо време за специални диети е новолунието.

1. Овен – минералът, съответстващ на знака е калиев фосфат. Съдържа се в по-големи количества в лимоните, орехите, зелените салати, цвеклото. За разтоварващ ден е подходящ вторник.

2. Лъв – зодиакалният минерал е магнезиев сулфат, който се съдържа в ябълки, сливи, орехи. Добър ден за разтоварваща диета е неделята.

3. Стрелец – минерал на зодията е силициевият двуокис. Повишено му е съдържанието в ориза, зеленчуците, бобовите растения. Подходящ за разтоварващ ден е четвъртък.

Земните знаци / Телец, Дева, Козирог/ следва да разпределят равномерно храната си през деня. За диети е подходяща последната четвърт на Луната.

1.Телец – зодиакалният минерал е калциев сулфат. Съдържа се в повишени количества в зелето, тиквичките, спанака. Подходящ за разтоварващ ден е петъкът.

2.Дева – минерал според зодията е сернистият калий. Препоръчителните храни са черния хляб, кашкавала, цикорията. За диета е подходяща срядата.

3.Козирог – минералът е фосфорист калций. Препоръчителните храни са леща, яйца, зеле, моркови. Подходящ ден за разтоварваща диета е събота.

Въздушните знаци / Близнаци, Везни, Водолей/ е правилно да се хранят добре сутрин, а след залез слънце да избягват да консумират каквато и да било храна. Доброто време за ефективни диети е третата четвърт на Луната.

1.Близнаци – калиев хлорид е зодиакалния минерал. Той влиза в състава на граха, сливите, прасковите, кайсиите, царевицата. Срядата е подходящ ден за диетично хранене.

2.Везни – минералът, съответстващ на зодията, е фосфористият натрий. В менюто ви е добре да присъстват редовно моркови, стафиди, ябълки. Разтоварващ ден е петък.

3.Водолей – хлористият натрий е зодиакалния минерал. Съдържа се в по-големи количества в зеле, моркови, риба. Съботата е подходящия ден за разтоварващи диети.

Водните знаци / Рак, Скорпион, Риби/ могат да си позволят редуване на обилно хранене и пълно гладуване – по правило такъв режим не може да ги затрудни.

1.Рак – зодиакалният минерал е калциевият хлорид.Съдържа се в сиренето, в яйцата, в ръжения хляб. Понеделник е добър за разтоварващ ден.

2.Скорпион – сернист калций е зодиакалният минерал. Подходящи храни са млечните продукти, зелето, репичките. Вторник е препоръчителен за разтоварващи диети.

3.Риби – минералът е фосфорист натрий. Препоръчителни са морските продукти както и орехи и стафиди. За разтоварващ ден е подходящо да се избере четвъртък.

Може да харесате още...