Живот по Тибетски тайни на младостта и жизнеността

Астрологията борави с аналогии и съответствия между човека /микрокосмоса/ и звездите /макрокосмоса/.

За човека водеща роля между звездите имат Слънцето и Луната.

Положението на Слънцето в хороскопа на момента на раждане дава информация за органичните, наследствените и инцидентните заболявания, а Луната – за функционалните, придобитите по-късно в живота и за асцидентните заболявания.

Ако на радикалните точки в хороскопа няма зли планети и ако Слънцето и Луната не са засегнати от лоши аспекти, може да се прогнозира добро здраве през целия живот. Благоприятните аспекти към Слънцето и Луната показват добра координация между органичното и функционалното и са хубав признак. Но и при най-добрите предпоставки за добро здраве при раждането, ако грижата за него не е превантивна и постоянна, здравословните проблеми рано или късно излизат на преден план.

Още от древността са се появили универсални указания за здраве, щастие и дълголетие, които са актуални и до наши дни. Някои от тях и при най-неблагоприятно звездно влияние са коригиращ фактор и се явяват израз на силата на човешката воля.

Съществуването на хармония между индивида и космическите сили е задължителна предпоставка за щастлив живот. Животът в хармония зависи от изключително прости неща. Всъщност решаването на какви да е проблеми, които неминуемо присъстват в земния ни път, зависи от най-елементарни нища. Само няколко минути на ден са достатъчни да бъдем здрави, да повишим енергията си, да изчезнат лошото настроение и всички дребни неприятности, които са наши спътници…

Решим ли ние да подреждаме собствения си живот и ще открием, че той придобива един нов смисъл…

Магнитното поле или аурата около тялото на млад и здрав човек е различно от това, около тялото на възрастен и болен. Ние сме подвластни на времето и на процесите на стареене, но можем да ги забавим и да прекратим живота си здрави. Аурата отразява връзката между седемте енергийни центъра /чакри/ в човешкото тяло и космичната енергия, с която те се зареждат. Тези центрове съответстват на ендокринните жлези, които отделят хормоните, регулиращи всички функции в човешкия организъм. Грижата за нормална връзка между енергийните центрове в тялото и космичните източници е единственото условие за добро здраве и щастлив живот.

Най-ефикасните и мощни средства за въздействие във всяка ситуация са и твърде прости. Такива са и упражненията, които стимулират дейността на чакрите, и извършвани редовно се превръщат в ритуал за здраве и хармония.

Първи ритуал- въртене около собствената ос, докато се усети леко виене на свят.

Втори ритуал- от лег по гръб повдигане на краката до вертикално положение без свиване на коленете, като движението е придружено от повдигане и на главата.

Трети ритуал- от стоеж на колене с изпънато тяло, навеждане на главата максимално напред към гърдите и след това максимално назад

Четвърти ритуал – от седнало положение с изпънати крака и ръце, подпрени с дланите върху пода, тялото се повдига чрез сгъване на коленете, така че ръцете и краката са във вертикално положение, а останалата част от тялото в хоризонтално.

Пети ритуал – от легнало по корем положение, започва издигане на тялото, като се подпира на пръстите на краката и на ръцете.

Шести ритуал – условие за изпълняването му е наличие на сексуална енергия /несъществуваща енергия не може да се трансформира/, която да се преобрази и извиси, като достигне до всичките останали чакри, а не само до първата, където се използва за репродуциране. От изправен строеж започва привеждане напред като се издишва до изкарване на всичкия въздух от дробовете. Следва изправяне с изпразнени дробове, ръце на кръста, прибран корем и повдигнат гръден кош. Когато дробовете отново имат нужда от въздух следва дълбоко вдишване през носа и издишване през устата. Неколкократното дълбоко вдишване и издишване изчерпва ритуала. Този ритуал ни превръща в “свръххора”, които използват цялата си жизнена сила за да постигат това, което желаят.

Упражненията са прости, лесни за изпълнение дори за възрастен човек, защото са насочени основно към доставяне на енергия за всички чакри. Единственото условие да бъдат и ефективни е да се превърнат в ритуал, т.е. да издържат проверката на времето и да се изпълняват редовно. Разликата между тези ритуални упражнения и добре познатата ни гимнастика е, че те задвижват енергийните центрове в човешкото тяло със скоростта, присъща на млад и здрав организъм.

Нормалното физическо функциониране на организма води до промени в мисленето, поведението и от там до промени във всички житейски сфери.

Съчетаването на ритуалите с подходящ начин на живот е гаранция за по-категоричен ефект от прилагането им.

Подходящият начин на живот включва:

-изчистване от отровите -гладуване, монодиети

-усъвършенстване на храненето – организмите ни са различни и по различен начин усвояват храната – правилото е да сме бдителни и да не се подчиняваме сляпо на стереотипите, да експериментираме, търсейки най-доброто за нас – нищо фатално няма в шоколада или излишеството в храненето от време на време – един ден глад или хранене с плодове ще ни върне към нормалното ни хранене.

Важно е да следваме генерална линия на сдържаност, подбор на качествени храни и да се разделим със стреса при храненето. Следвайки тия “тайни” ние си осигуряваме:

-здраве и младост

-по-висока енергия и имунна способност, която да преодолее всяка външна агресия и да се справи със страха от болести

-повишени интелектуални способности

-изострено съзнание, което гарантира интензивен духовен живот и развитие на естрасенсуалните способности.

Може да харесате още...